Sastojci:

  • 230 g putera, sobne temperature
  • 120 g šećera
  • 1 1/2 kašičica ekstrakta vanile
  • 470 g brašna
  • 1/4 kašičice soli

Za fil od limuna:

  • 7 velikih jaja, sobne temperature
  • 3700 g šećera
  • 2 kašike limunove kore
  • 240 ml limunovog soka, sveže ceđenog
  • 240 g brašna
  • šećer u prahu
Zamena za obično brašno:

Ako tražite adekvatnu zdravu zamenu za obično brašno, napravite ovseno. Potrebne su vam ovsene pahuljice i blender. Pahulje sameljite u blenderu dok ne dobijete teksturu brašna.

Recept za limun kocke:

Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 176˚C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U činiji mikserom umutite omekšani puter i šećer. Dodajte 1 1/2 kašičicu vanilinog ekstrakta, brašno i so. Nastavite da mutite dok smesa ne postane mrvičasta. Raširite testo ravnomerno na dno pripremljene posude. Pritisnite ga vrhovima prstiju da ga poravnate i izjednačite. Pecite koru na 18-20 minuta ili dok ne porumeni na ivicama. Prebacite na rešetku da se malo ohladi.

Dok se kora peče, pripremite fil. U velikoj posudi umutite jaja i šećer dok se ne sjedine. Dodajte limunov sok i limunovu koricu i opet umutite. Dodajte brašno i mutite dok smesa ne postane glatka. Toplu koru prelijte filom i pecite u sredini zagrejane rerne na 176 stepeni, 30-35 minuta ili dok se fil ne stegne. Čim se fil stegne u sredini, izvadite ga iz rerne.

Ohladite na sobnoj temperaturi najmanje 1 sat, a zatim stavite u frižider najmanje 2 sata pre serviranja. Isecite na 18-20 kvadrata, a zatim pospite šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i šareni čizkejk sa borovnicama.

Pročitajte kako se pravi kolač sa orasima i jabukama za post na vodi

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama Izvor: Recept za najjednostavniji kolač sa kajsijama

StvarUkusa