Sastojci:
- 230 g putera, sobne temperature
- 120 g šećera
- 1 1/2 kašičica ekstrakta vanile
- 470 g brašna
- 1/4 kašičice soli
Za fil od limuna:
- 7 velikih jaja, sobne temperature
- 3700 g šećera
- 2 kašike limunove kore
- 240 ml limunovog soka, sveže ceđenog
- 240 g brašna
- šećer u prahu
Recept za limun kocke:
Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 176˚C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U činiji mikserom umutite omekšani puter i šećer. Dodajte 1 1/2 kašičicu vanilinog ekstrakta, brašno i so. Nastavite da mutite dok smesa ne postane mrvičasta. Raširite testo ravnomerno na dno pripremljene posude. Pritisnite ga vrhovima prstiju da ga poravnate i izjednačite. Pecite koru na 18-20 minuta ili dok ne porumeni na ivicama. Prebacite na rešetku da se malo ohladi.
Dok se kora peče, pripremite fil. U velikoj posudi umutite jaja i šećer dok se ne sjedine. Dodajte limunov sok i limunovu koricu i opet umutite. Dodajte brašno i mutite dok smesa ne postane glatka. Toplu koru prelijte filom i pecite u sredini zagrejane rerne na 176 stepeni, 30-35 minuta ili dok se fil ne stegne. Čim se fil stegne u sredini, izvadite ga iz rerne.
Ohladite na sobnoj temperaturi najmanje 1 sat, a zatim stavite u frižider najmanje 2 sata pre serviranja. Isecite na 18-20 kvadrata, a zatim pospite šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i šareni čizkejk sa borovnicama.
Pročitajte kako se pravi kolač sa orasima i jabukama za post na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.