Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 160 g brašna
  • 400 ml mleka
  • 3 kašike ulja
  • Prstohvat soli

Priprema:

Palačinke iz rerne su sjajan način da uživate u sočnim, mekanim palačinkama bez potrebe za prženjem. Brzo se pripremaju, a mogu biti savršen obrok ili užina za celu porodicu. Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je ukusan i bogat u teksturi.

Savet:

Prilikom pečenja, pazite da palačinke ne prepečete. Idealno je da se peku dok ne dobiju zlatno-smeđu boju, kako bi unutrašnjost ostala mekana i sočna, a spolja lepršava.

U velikoj činiji umutiti jaja, pa dodati mleko, ulje, brašno i prstohvat soli. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu, bez grudvica. Obložiti pleh papirom za pečenje, tako da papir bude nešto duži kako bi se lakše uklonio i sa strane.

Smesu izliti u pleh i ravnomerno rasporediti. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C dok palačinke ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju (oko 15-20 minuta). Kada se ispeku, izvaditi iz rerne, iseći na pravougaonike i po želji namazati omiljenim filom.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kako urolati palačinke Izvor: Kako urolati palačinke