Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA PALAČINKE BUDU JOŠ UKUSNIJE I MEKŠE: Tajna je u jednom sastojku koji skoro svi imaju u frižideru

Autor Sanja Belinić

Postoji dosta recepata za pripremu palačinki, ali ovaj je najbolji do sada. Samo im dodajte tajni sastojak.

 Kako da palačinke budu ukusnije Izvor: Printscreen/Youtube/Vika-Simple Recipes

Ko još može da odoli palačinkama? Jednostavno se prave, od jeftinih sastojaka, a možete da ih filujete slanim ili slatkim nadevom. Ne samo da možete da ih jedete kao poslasticu, od palačinki možete da napravite najlepše slane torte koje možete da služite kao predjelo na slavi. Mi vam danas donosimo još jedan fantastičan recept za palačinke sa tajnim sastojkom koji će ih učiniti mekšim i vazdušastijim. U pitanju je slatka pavlaka koju možete da zamenite i neutralnom. Uživajte!

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 30 g šećera
  • prstohvat vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 15 ml ulja

Recept za mekane i vazdušaste palačinke sa tajnim sastojkom: 

Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli. Zatim dodajte mleko i prosejano brašno. Sjedinite mikserom, pa prosejte smesu kroz sito kako ne bi ostale grudvice. Zatim sipajte slatku pavlaku i ulje, pa lagano žicom sjedinite sve sastojke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da testo za palačinke odmori 20 minuta. Zatim pržite palačinke sa obe strane. 

Pročitajte i ovo: Recept za palačinke sa medom

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

01:00
Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti