Ko još može da odoli palačinkama? Jednostavno se prave, od jeftinih sastojaka, a možete da ih filujete slanim ili slatkim nadevom. Ne samo da možete da ih jedete kao poslasticu, od palačinki možete da napravite najlepše slane torte koje možete da služite kao predjelo na slavi. Mi vam danas donosimo još jedan fantastičan recept za palačinke sa tajnim sastojkom koji će ih učiniti mekšim i vazdušastijim. U pitanju je slatka pavlaka koju možete da zamenite i neutralnom. Uživajte!

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 30 g šećera
  • prstohvat vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 300 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 15 ml ulja

Recept za mekane i vazdušaste palačinke sa tajnim sastojkom: 

Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom vanilin šećera i soli. Zatim dodajte mleko i prosejano brašno. Sjedinite mikserom, pa prosejte smesu kroz sito kako ne bi ostale grudvice. Zatim sipajte slatku pavlaku i ulje, pa lagano žicom sjedinite sve sastojke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da testo za palačinke odmori 20 minuta. Zatim pržite palačinke sa obe strane. 

Pročitajte i ovo: Recept za palačinke sa medom

BONUS VIDEO: 

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa