Zasladite se mekanim kolačem koji se izutetno lako priprema. Potrebno je da umiksate puter, šećer. jaja mleko, pa da ubacite druge sastojke, uključujući i džem. U smesu za kolač dodaje se isuvo voće po izboru, a jedino što duže traje je pečenje. Ova poslastica sa suvim voćem i džemom sjajno ide uz kafu.
Sastojci:
- 125 g putera
- 125 g šećera
- 3 jaja
- 1 kašika džema po ukusu
- 60 ml mleka
- 250 g brašna
- 1 kašičica cimeta
- 1 kaišičica mlevenog muskatnog oraščica
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašika praška za pecivo
- prstohvat soli
- 400 g suvog voća po izboru
Recept za mekani kolač sa džemom i suvim voćem:
U posudu ubacite omekšali puter i šećer, pa ih miksajte oko 1 minut. Dodajte jaja, umiksajte, pa ubacite džem, ponovo umiksajte i dodajte mleko. Sjedinite sastojke, pa dodajte prosejanu mešavinu brašna, cimeta, muskatnog oraščića, đumbira u prahu, korijandera, praška za pecivo i soli. Promešajte špatulom, pa dodajte u smesu za kolačsuvo voće po izboru. Kada dobro promešate, smesu za kolač izlijte u pravougaoni pleh obložen pek papirom, pa pecite na 170°C oko 1 sat i 15 minuta, odnosno dok zabodena čačkalica ne izađe čista. Kada se ohladi, skinite pek papir, secite i služite kolač. Preporučujemo da isprobate i kokos kolač od 4 sastojka.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus