Sastojci
Za pirinač:
- 150 g pirinča Arborio
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- Narendana korica 1 pomorandže
- Narendana korica 1 limuna
- prstohvat soli
Za testo:
- 2 jajeta (odvojiti belanca i žumanca)
- 40 g putera
- 100 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 60 g šećera (30 g + 30 g)
- ulje za prženje
- šećer po potrebi
Priprema:
Ovi uštipci od pirinča su savršen spoj jednostavnih sastojaka i neodoljivog ukusa. Spolja su hrskavi, a iznutra mekani i lagani, sa finom aromom narandže i limuna. Idealan su izbor za doručak, užinu ili desert, posebno uz šolju kafe ili čaja.
U šerpu sipajte mleko, dodajte so, narendanu koricu limuna i pomorandže. Zagrejte do ključanja, pa dodajte pirinač. Kuvajte na srednjoj temperaturi uz često mešanje, oko 15-20 minuta, dok pirinač ne upije svu tečnost. Ostavite da se ohladi.
U većoj činiji umutite belanca sa 30 g šećera mikserom dok ne dobijete čvrst sneg. U drugoj činiji pomešajte ohlađeni pirinač, žumanca, omekšali puter i preostalih 30 g šećera. Mešajte dok ne dobijete glatku i ujednačenu smesu. Postepeno dodajte umućena belanca, lagano ih umešavajući odozdo nagore, kako bi smesa ostala vazdušasta.
U dublju šerpu sipajte ulje i zagrejte ga. Kašikom za sladoled vadite smesu, puneći je do pola. Pržite uštipke oko 5 minuta, povremeno ih okrećući, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja, a zatim ih uvaljajte u šećer.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.