Sastojci:
- 2 lista lisnatog testa
- 1 šolja tamnih čokoladnih kapljica
- 2 kašike putera
- pola šolje slatke pavlake
- ¼ šolje seckanih orašastih plodova (orah, badem, lešnik)
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
Priprema:
Kromboloni su savršena kombinacija kroasana i krofne – spolja hrskavi i lisnati, a iznutra mekani i puni čokoladnog nadeva. Idealni su za sladokusce koji vole bogate i sočne poslastice.
Pripremite pleh obložen papirom za pečenje i postavite prsten za krofne ili kalup. Spojite dva lista testa tako što ćete ivice blago navlažiti vodom i pritisnuti ih da se zalepe. Urolajte testo s gornje ka donjoj ivici, a zatim poravnajte krajeve sečenjem. Isecite rolat na 5 jednakih delova i poređajte ih unutar modle. Pokrijte i ostavite da narastu 1,5 sat.
Zagrejte rernu na 200°C. Pripremite premaz tako što ćete umutiti jaje i mleko, pa njime premazati površinu testa. Stavite još jedan pleh preko kako bi pecivo ravnomerno naraslo i ispeklo se. Pecite na 200°C oko 20 minuta, zatim ostavite da se malo prohladi.
Otopite ¾ šolje tamne čokolade sa slatkom pavlakom na pari. Ostavite da se smesa prohladi do sobne temperature. Pomoću šprica ubrizgajte krem u pečene krombolone. Otopite preostalu ¼ šolje čokolade sa malo putera. Umočite gornju površinu krombolona u čokoladu i pospite seckanim orasima.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.