Sastojci:

  • 2 lista lisnatog testa
  • 1 šolja tamnih čokoladnih kapljica
  • 2 kašike putera
  • pola šolje slatke pavlake
  • ¼ šolje seckanih orašastih plodova (orah, badem, lešnik)
  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka

Priprema:

Kromboloni su savršena kombinacija kroasana i krofne – spolja hrskavi i lisnati, a iznutra mekani i puni čokoladnog nadeva. Idealni su za sladokusce koji vole bogate i sočne poslastice.

Savet:

Ako želite mekšu teksturu, ostavite krombolone da se odmore nakon pečenja barem 10 minuta pre punjenja. Tako će upiti punjenje bolje i zadržati sočnost.

Pripremite pleh obložen papirom za pečenje i postavite prsten za krofne ili kalup. Spojite dva lista testa tako što ćete ivice blago navlažiti vodom i pritisnuti ih da se zalepe. Urolajte testo s gornje ka donjoj ivici, a zatim poravnajte krajeve sečenjem. Isecite rolat na 5 jednakih delova i poređajte ih unutar modle. Pokrijte i ostavite da narastu 1,5 sat.

Zagrejte rernu na 200°C. Pripremite premaz tako što ćete umutiti jaje i mleko, pa njime premazati površinu testa. Stavite još jedan pleh preko kako bi pecivo ravnomerno naraslo i ispeklo se. Pecite na 200°C oko 20 minuta, zatim ostavite da se malo prohladi.

Otopite ¾ šolje tamne čokolade sa slatkom pavlakom na pari. Ostavite da se smesa prohladi do sobne temperature. Pomoću šprica ubrizgajte krem u pečene krombolone. Otopite preostalu ¼ šolje čokolade sa malo putera. Umočite gornju površinu krombolona u čokoladu i pospite seckanim orasima.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kroasani sa kremom od lešnika Izvor: Kroasani sa kremom od lešnika