Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za sloj borovnice i krem sira:
- 250 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 kašika limunovog soka
- 240 g svežih ili smrznutih borovnica
- 1 kesica želatina bez ukusa (7 g)
- 50 ml tople vode
Za preliv:
- 200 g borovnica
- 3 kašike šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 1 pakovanje želatina bez ukusa rastvorenog u 50ml vrele vode
Za dekoraciju:
- šlag
- sveže borovnice
- strugotine bele čokolade (opciono)
Recept za šareni čizkejk sa borovnicama:
Kako biste napravili čizkejk prvo pripremite podlogu. Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom. Stavite smesu u tepsiju i čvrsto pritisnite da se formira kora. Ostavite u frižideru 20 minuta da se stegne.
Nakon toga umutite krem sir sa šećerom u prahu, vanilinim ekstraktom i limunovim sokom, dok smesa ne postane glatka. Pomešajte želatin u vrućoj vodi i dodajte u smesu. Umutite šlag, dodajte borovnice i promešajte. Smesu prelijte preko kore i ostavite u frižideru 1 sat.
Nakon toga napravite sos tako što ćete da kuvate borovnice sa šećerom i limunovim sokom, dok ne puste sok i ne dobijete gusti sos. Želatin bez ukusa rastvorite u vrućoj vodi i dodajte u mešavinu borovnica. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko kolača. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili dok se ne stegne.
Ukrasite šlagom, sa još svežih borovnica i strugotinama bele čokolade. Servirajte ohlađeno i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najlepši čizkejk sa cveklom za prvi dan proleća.
Pročitajte kako se pravi lagani beli kokos čizkejk
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.