Sastojci:
Za čizkejk:
- 200 g kuvane cvekle, izgnječene da bude glatka
- 200 g feta sira, izmrvljenog
- 100 g krem sira
- 3 velika jajeta
- 1 kašika svežeg limunovog soka
- Korica od ½ limuna, sitno narendana
- 1 kašika sveže mirođije, seckane
- prstohvat crnog bibera
- So, ako je potrebno
Za prašinu od pistaća:
- 60 g pečenih pistaća, mlevenih u sitne mrvice
Dodatni ukrasi:
- mirođija, seckana
- korica limuna
Recept za najlepši čizkejk sa cveklom:
Za ovaj čizkejk zagrejte rernu na 175°C. Podmažite okruglu tepsiju prečnika 21 cm i obložite dno papirom za pečenje. U blenderu pomešajte pire od cvekle, fetu, krem sir, jaja, limunov sok, koricu limuna, mirođiju, biber i so. Blendirajte dok ne postane glatko.
Sipajte u tepsiju, zagladite gornji deo i pecite 30–35 minuta dok se ne stegne na ivicama. Ostavite da se ohladi u rerni sa blago otvorenim vratima. Stavite u frižider najmanje 2-3 sata da se stegne. Pečene pistaće sameljite, ukrasite čizkejk i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i osvežavajući mini čizkejk sa limunom.
Pročitajte kako se pravi sočni čizkejk sa pistaćima, višnjom i limunom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.