Sastojci
Za podloge:
- 70 g kukuruznog skroba
- 40 g pirinčanog brašna
- 55 g šećera
- 65 ml vode
- 3 žumanceta
- 30 g putera (istopljenog)
Za puslicu:
- 3 belanaceta
- 110 ml vode
- 190 g šećera
Za čokoladni preliv:
- 310 g tamne čokolade
- 100 g kakao putera
Priprema:
Indijaneri su jedan od onih kolača koji bude nostalgiju i vraćaju nas u detinjstvo. Hrskava čokoladna glazura, vazdušasti sloj puslice i lagana, mekana podloga čine savršenu kombinaciju tekstura i ukusa. Ova elegantna poslastica je idealna za sve prilike – bilo da želite da obradujete goste na slavlju, pripremite nešto posebno za porodično okupljanje ili jednostavno uživate u nečemu finom uz šoljicu kafe.
Priprema podloga: U činiji pomešajte kukuruzni skrob, pirinčano brašno i šećer. Dodajte vodu, umućena žumanca i istopljeni puter, pa sve sjedinite u glatku smesu. Ostavite smesu u frižideru 30 minuta da odmori.
Zagrejte nelepljivi tiganj na srednjoj vatri. Sipajte manju količinu smese u centar tiganja i naginjite ga kako bi se ravnomerno rasporedila. Kada ivice počnu da se odvajaju, pažljivo preokrenite i pecite drugu stranu. Prebacite na dasku za sečenje i modlom prečnika 5 cm isecite 12 kružića.
Priprema puslice: U šerpi pomešajte vodu i šećer, pa zagrevajte na tihoj vatri dok ne dobijete sirup. U posebnoj činiji mutite belanca mikserom dok ne postanu penasta. Postepeno dodajte sirup i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šaum.
Formiranje indijanera: Na svaku podlogu stavite špricem puslicu, formirajući oblik sladoleda na točenje. Ostavite u frižideru 1 sat da se stegne.
Priprema čokoladnog preliva:
U činiji otopite tamnu čokoladu i kakao puter u mikrotalasnoj (oko 3 minuta), mešajući povremeno dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte otopljenu čokoladu u dublju čašu radi lakšeg umakanja. Pažljivo umočite svaki indijaner u čokoladni preliv i ostavite da se stegne nekoliko minuta.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.