Sastojci

Za podloge:

  • 70 g kukuruznog skroba
  • 40 g pirinčanog brašna
  • 55 g šećera
  • 65 ml vode
  • 3 žumanceta
  • 30 g putera (istopljenog)

Za puslicu:

  • 3 belanaceta
  • 110 ml vode
  • 190 g šećera

Za čokoladni preliv:

  • 310 g tamne čokolade
  • 100 g kakao putera

Priprema:

Indijaneri su jedan od onih kolača koji bude nostalgiju i vraćaju nas u detinjstvo. Hrskava čokoladna glazura, vazdušasti sloj puslice i lagana, mekana podloga čine savršenu kombinaciju tekstura i ukusa. Ova elegantna poslastica je idealna za sve prilike – bilo da želite da obradujete goste na slavlju, pripremite nešto posebno za porodično okupljanje ili jednostavno uživate u nečemu finom uz šoljicu kafe.

Saveti za savršene indijanere:

Da biste dobili čvrst šam, belanca mutite na sobnoj temperaturi i sirup dodajte postepeno, neprestano muteći.

Ako želite glatku i sjajnu čokoladnu glazuru, koristite kvalitetnu tamnu čokoladu sa najmanje 60% kakaa i dodajte malo kakao putera kako bi ostala hrskava i sjajna.

Indijaneri su najbolji kada se jedu sveži, ali ih možete čuvati u frižideru do 3 dana u hermetički zatvorenoj posudi.

Priprema podloga: U činiji pomešajte kukuruzni skrob, pirinčano brašno i šećer. Dodajte vodu, umućena žumanca i istopljeni puter, pa sve sjedinite u glatku smesu. Ostavite smesu u frižideru 30 minuta da odmori.

Zagrejte nelepljivi tiganj na srednjoj vatri. Sipajte manju količinu smese u centar tiganja i naginjite ga kako bi se ravnomerno rasporedila. Kada ivice počnu da se odvajaju, pažljivo preokrenite i pecite drugu stranu. Prebacite na dasku za sečenje i modlom prečnika 5 cm isecite 12 kružića.

Priprema puslice: U šerpi pomešajte vodu i šećer, pa zagrevajte na tihoj vatri dok ne dobijete sirup. U posebnoj činiji mutite belanca mikserom dok ne postanu penasta. Postepeno dodajte sirup i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrst šaum.

Formiranje indijanera: Na svaku podlogu stavite špricem puslicu, formirajući oblik sladoleda na točenje. Ostavite u frižideru 1 sat da se stegne.

Priprema čokoladnog preliva:

U činiji otopite tamnu čokoladu i kakao puter u mikrotalasnoj (oko 3 minuta), mešajući povremeno dok ne dobijete glatku smesu.
Sipajte otopljenu čokoladu u dublju čašu radi lakšeg umakanja. Pažljivo umočite svaki indijaner u čokoladni preliv i ostavite da se stegne nekoliko minuta.

Bonus video

Najsočnija čokoladna torta bez pečenja  Izvor: Najsočnija čokoladna torta bez pečenja