Sastojci:
Za testo:
- 250 g margarina, isečenog, na sobnoj temperaturi
- 4 kašike mleka
- 450 g brašna, prosejanog
- 100 g kakaoa
- 2 jajeta
- 2 žumanca
- 200 g šećera
Za šam:
- 300 g šećera
- 10 belanaca
- 70 ml vode
Za čokoladnu glazuru:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 ml ulja
Recept za indijanere:
Za ovaj kolač pomešajte brašno, šećer, kakao, jaja, mleko i margarin, pa umesite sve ove sastojke, dok ne dobijete testo. Prekrijte ga folijom i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini i pomoću modle prečnika 6 cm vadite krugove. Postavite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 200 stepeni.
Napravite šam tako što ćete da umutite belanca sa 150 g šećera u čvrsti sneg. Treba da mutite oko 20 minuta. Drugu polovinu šećera ušpinujte sa 25 ml vode u gusti sirup. Taj sirup postepeno dodajte u belanca, dok neprekidno mutite. Pomoću poslastičarskog šprica nanosite šam na koru u tri pritiska. Ostavite kolače u frižideru da se stegnu.
Nakon toga otopite čokoladu sa uljem na laganoj vatri. Kolače prekrijte glazurom. Pre serviranja ih držite u frižidru. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i šarani čizkejk brauni.
Pročitajte i kako se pravi kolač od prosa sa smokvama i orasima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Pita od prhkog testa sa čoko filom i jabukama
Vitaminska salata sa cveklom, šargarepom i pasuljem
Kuglice sa grizom i pudingom od jagoda
Kako da napravite meksičke palačinke