Sastojci:
- 200 g crne čokolade
- 1 šolja oraha, badema i indijskog oraha (pomešano)
- 1 kašičica instant kafe
- 1 kašika ključale vode
- 3 kašike kondenzovanog mleka
- 25 g putera (po dva puta za crnu i belu čokoladu)
- 200 g bele čokolade
- 1 kašičica kore od limuna
- 50 g suvih kajsija
- 50 g suvih brusnica
Priprema:
Ako volite kombinaciju tamne i bele čokolade sa hrskavim orasima i osvežavajućim suvim voćem, ovaj desert će vas oduševiti. Spoj intenzivne arome kafe, orašastih plodova i blago kiselkastih nota brusnica i kajsija stvara savršen balans ukusa. Jednostavan je za pripremu, ne zahteva pečenje i idealan je za serviranje uz popodnevnu kafu ili kao slatki poklon za drage ljude.
U maloj činiji pomešajte instant kafu sa jednom kašikom ključale vode i dobro mešajte dok se kafa ne rastvori.
U manjoj posudi otopite crnu čokoladu zajedno sa 25 g putera na laganoj vatri, povremeno mešajući. Kada se čokolada otopi, dodajte kondenzovano mleko, rastvorenu kafu, propržene orašaste plodove. Dobro promešajte i izlijte u kalup obložen pek papirom. Poravnajte.
U drugoj posudi otopite belu čokoladu zajedno sa preostalim 25 g putera. Kada se otopi, dodajte kondenzovano mleko, kašičicu kore limuna i suve brusnice i kajsije (iseckane). Izlijte smesu u kalup preko smese od tamne čokolade. Ostavite desert u frižideru na nekoliko sati dok se ne stegne.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.