Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • ¼ kašičice soli
  • 100 g šećera

Za čokoladno mleko:

  • 180 ml mleka
  • 100 g tamne čokolade

Za glazuru od krem sira:

  • 200 g krem sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 g kondenzovanog mleka

Za dekoraciju:

  • 1–2 kašike kakao praha

Priprema:

Ovaj kolač je savršena kombinacija vazdušastog biskvita, bogatog čokoladnog preliva i kremaste glazure od krem sira. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je sočan i neodoljiv desert koji će oduševiti sve ljubitelje slatkiša.

Savet:

Da bi kolač bio maksimalno sočan, obavezno izbockajte biskvit pre nego što ga prelijete čokoladnim mlekom – tako će upiti tečnost ravnomerno i svaki zalogaj će biti pun ukusa.

Priprema biskvita: Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta i svetla. Dodati vanilu, so, brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjediniti. Izliti smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20–25 minuta.

Priprema čokoladnog mleka: Ugrejati mleko, dodati iseckanu tamnu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.

Pečeni i ohlađeni biskvit izbockati viljuškom i preliti čokoladnim mlekom.

Priprema glazure od krem sira: Umutiti krem sir sa šećerom u prahu i kondenzovanim mlekom dok ne postane glatka krema. Premazati preko natopljenog biskvita. Posuti kakaom i ostaviti kolač u frižideru da se stegne.

Bonus video

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Lažni tiramisu  Izvor:  Lažni tiramisu