Kada vam se najave gosti ili se vama prijelo nešto slatko, imamo savršen recept. Pravi se od svega nekoliko sastojaka, a nema ni pečenja ni kuvanja. U pitanju je čoko moko torta od gotovih kora, a plazma i fil od slatke pavlake je čine prosto neodoljivom. Ne postoji šansa da čoko moko torta nekom ne uspe, jer cela priprema poprilično jednostvana.
- Sastojci:
- 1 pakovanje kupovnih kora (od čokolade)
- 400 g kisele pavlake
- 200 g šećera u prahu
- 300 g plazme
- 500 ml slatke pavlake
- 750 ml čokoladnog mleka
Priprema:
Umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mlevenu plazmu i lagano umešajte. Premažite koru čokoladnim mlekom (250 ml), pa preko premažite fil sa plazmom. Sledeći fil je umućena slatka pavlaka, a onda stavite sledeću koru, opet premažite čokoladnim mleko (250 ml), pa premažite plazma fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Ponovite još jednom ceo postupak i ukrasite tortu po želji. Stavite je u frižider na nekih 2-3 sata, a onda poslužite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus