Ovaj mekani kolač sa kajsijama dosta podseća na čuvenu lenju pitu. Vrlo je jednostavan za pripremu, a sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i dodate voće. Možete da izaberete bilo koje sezonsko voće, a nama je naša čitateljka Biljana Ćosić poslala ovaj recept za fantastičan kolač sa kajsijama. Uživajte!
- Sastojci:
- 700 g kajsija
- 4 jajeta
- 15 kašika šećera
- 30 g vanilinog šećera
- 20 kašika brašna
- 150 ml mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje. Dobro umutite, pa sipajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Dobijenu smesu sipajte u pleh dimenzija 36×26 cm, pa rasporedite polutke kajsija. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
BONUS VIDEO:
Recept poslala Biljana Ćosić
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus