Ovaj mekani kolač sa kajsijama dosta podseća na čuvenu lenju pitu. Vrlo je jednostavan za pripremu, a sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i dodate voće. Možete da izaberete bilo koje sezonsko voće, a nama je naša čitateljka Biljana Ćosić poslala ovaj recept za fantastičan kolač sa kajsijama. Uživajte!
- Sastojci:
- 700 g kajsija
- 4 jajeta
- 15 kašika šećera
- 30 g vanilinog šećera
- 20 kašika brašna
- 150 ml mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 ml ulja
Priprema:
Penasto umutite jaja sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje. Dobro umutite, pa sipajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Dobijenu smesu sipajte u pleh dimenzija 36×26 cm, pa rasporedite polutke kajsija. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta.
BONUS VIDEO:
Recept poslala Biljana Ćosić
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem