Slatke pržene rolnice sa jabukama

Napravite slatke pržene rolnice sa jabukama i cimetom. Jednostavan recept za desert koji se sprema brzo, a nestaje još brže.
Slatke pržene rolnice sa jabukama Foto: Printscreen/Youtube/Dolci ricette arabe

Miris jabuka i cimeta koji se širi kuhinjom teško da može da se poredi sa bilo čim. Ove mekane rolnice prže se u ulju, a zatim valjaju u šećer i cimet, pa dobijaju ukus kao iz najlepših poslastičarnica. Priprema je jednostavna, a rezultat je desert koji se topi u ustima i nestaje brže nego što ste ga spremili.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća

Tip jela: desert

Porcije: oko 20 komada

Ukupno vreme pripreme: 35 minuta

Težina: laka

Sastojci:

  • 1 jabuka
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 250 ml mleka
  • 400 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kesica vanile
  • 5 g instant praška za pecivo
  • 6 g pivskog kvasca
  • ulje za prženje

Za dekoraciju:

  • šećer u prahu
  • cimet
Savet:

Ne pržite na jakoj vatri da rolnice ne bi naglo porumenjele spolja, a ostale sirove unutra. Najlepše su kad se prže polako, na umerenoj temperaturi. 

Priprema:

Testo

Umutite jaje sa šećerom, dodajte ulje i mleko. Pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i kvasac, pa sve sjedinite sa tečnim sastojcima. Mesite dok ne dobijete mekano testo. Ostavite ga da odmori 15 minuta.

Filovanje i oblikovanje

Razvucite testo u pravougaonik. Poređajte tanke kriške jabuke preko testa u redovima. Uvijte testo u čvrstu rolnu. Isecite rolnu na manje komade dužine oko 5–6 cm.

Prženje

U dubokom tiganju zagrejte ulje. Pržite rolnice na srednje jakoj temperaturi dok ne porumene sa svih strana. Vadite ih na papir da upije višak masnoće.

Dekoracija

Još tople rolnice uvaljajte u mešavinu šećera i cimeta.

Bonus video

This browser does not support the video element.

pržene rolnice sa jabukama Izvor: instagram/cookistwow