Isprobajte recept za čokoladnu tortu sa grizom koja se ne peče. Nekada se podrazumevalo da priprema torti zahteva pečenje kore i pravljenje najlepših filova, ali danas postoji dosta recepata koji olakašavaju posao i onim domaćicama kojima priprema poslastica i nije jača strana. Torta sa čokoladom i grizom bez pečenja je savšrena za sve prilike, a poprilično se jednostavno pravi.
Sastojci:
- Za prvi sloj:
- 600 ml mleka
- 100 g pšeničnog griza
- 25 g nezaslađenog kakaoa
- 50 g šećera
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 65 g crne čokolade
- Za drugi sloj:
- 300 ml mleka
- 35 g skroba
- 1 pomorandža
- 35-40 g šećera
- 50 g pšeničnog griza
- 100 ml slatke pavlake
Recept za čokoladnu tortu sa grizom:
Pomorandžu stavite u vodu sa sodom bikarbonom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Pomešajte griz i kakao i dobro promešajte, zatim dodajte šećer i vanilu. U šerpu sipajte mleko, pa dodajte smesu sa grizom i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte smesu od griza u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom. Stavite u frižider dok prirpemate drugi fil. Skrob pomešajte sa šećerom i grizom i dobro promešajte. Sipajte sok od pomorandže i dodajte rendanu koru i sjednite. U šerpu sipajte mleko i dodajte belu smesu sa grizom, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Slatku pavlaku umutite, pa dodajte fil i dobro sjedinite mikserom. Stavite preko čokoladnog fila i poravnajte. Pospite rendanom čokoladom i stavite čokoladnu tortu sa grizom u frižider preko noći.
Pročitajte još: Čokoladna markiza sa keksom
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus