Isprobajte recept za čokoladnu tortu sa grizom koja se ne peče. Nekada se podrazumevalo da priprema torti zahteva pečenje kore i pravljenje najlepših filova, ali danas postoji dosta recepata koji olakašavaju posao i onim domaćicama kojima priprema poslastica i nije jača strana. Torta sa čokoladom i grizom bez pečenja je savšrena za sve prilike, a poprilično se jednostavno pravi. 

Sastojci:

  • Za prvi sloj:
  • 600 ml mleka
  • 100 g pšeničnog griza
  • 25 g nezaslađenog kakaoa
  • 50 g šećera
  • 2 kašike ekstrakta vanile
  • 65 g crne čokolade
  • Za drugi sloj:
  • 300 ml mleka
  • 35 g skroba
  • 1 pomorandža
  • 35-40 g šećera
  • 50 g pšeničnog griza
  • 100 ml slatke pavlake 

Recept za čokoladnu tortu sa grizom: 

Pomorandžu stavite u vodu sa sodom bikarbonom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Pomešajte griz i kakao i dobro promešajte, zatim dodajte šećer i vanilu. U šerpu sipajte mleko, pa dodajte smesu sa grizom i kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sipajte smesu od griza u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom. Stavite u frižider dok prirpemate drugi fil. Skrob pomešajte sa šećerom i grizom i dobro promešajte. Sipajte sok od pomorandže i dodajte rendanu koru i sjednite. U šerpu sipajte mleko i dodajte belu smesu sa grizom, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Slatku pavlaku umutite, pa dodajte fil i dobro sjedinite mikserom. Stavite preko čokoladnog fila i poravnajte. Pospite rendanom čokoladom i stavite čokoladnu tortu sa grizom u frižider preko noći. 

Pročitajte još: Čokoladna markiza sa keksom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Najbrža čokoladna torta

Izvor: StvarUkusa