Kapućino torta je svečana, ukusna i jednostavna za pripremu - izgleda veličanstveno a nećete utrošiti mnogo vremena i truda oko nje!
Ovu verziju kapućino torte, sa orasima i krem sirom, mogu da spreme i potpuni početnici u kuhinji. Brzi recept uspeva svima, iz prve!
Sastojci:
300 grama brašna
250 grama maslaca na sobnoj temperaturi
Kašika praška za pecivo
250 grama smeđeg šećera
4 jaja
70 grama oraha
200 mililitara jake instant kafe (stavite dve pune kašike u vodu)
400 grama krem sira
200 mililitara pavlake za šlag
2 kašike šećera
Kakao prah
Kafa u zrnu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180, umutite penasto maslac i šećer. Dodajte odmah brašno, prašak za pecivo i jaja, ne morate jedno po jedno. Mutite mikserom, pa spatulom umešajte seckane orahe. Pecite u podmazanom kalupu oko 25-30 minuta.
Kada se kora ohladi, presecite je i pažljivo, kašikom, prelivajte kafom dok ne potrošite svu tečnost.
Umutite šlag sa šećerom, i pomešajte ga sa krem sirom, pa dodajte kašiku kakao praha da biste dobili čokoladnu krem smesu. Krem podelite na tri dela, i jedan deo iskoristite da namažete donju koru. Pokrijte gornjom pa mažite ostatkom krema celu površinu torte. Pospite kakao prahom. Ostatak krema iskoristite da ukrasite, napravite ružice i na vrh im stavite po zrno kafe.
Ako volite sladoled, postoji i ledena verzija kapućino torte!