LAVANDA ČIZKEJK BEZ PEČENJA, GLAVNA ZVEZDA BOŽIĆNE TRPEZE: Izgleda kao sa Pinteresta, a očaraće vas na prvi zalogaj!

Poslastica kojoj ćete se uvek vraćati!

Printscreen/Woman.ru

Ako često spremate čizkejk, u "običnim" prilikama i onim svečanijim, vreme je da probate nešto što do sada sigurno niste spremali. Elegantna varijanta poznate američke poslastice oduševiće vas na prvi zalogaj!

Svršenstvo je u detaljima, pa tako i u kuvanju. Svaka sitnica je važna tokom pripreme jela, a kada su deserti u pitanju, sve je bitno - od prstohvata začina do serviranja, a ova izgleda kao sa Pinteresta!

Sastojci:

  • 500  g mlevenog keksa
  • 150 g putera
  • 30 g želatina
  • 400 g svežeg sira (neslanog)
  • 250-300 g pavlake 
  • 150 g šećera u kristalu 
  • 150 g šećera sa ukusom vanile 
  • 1 dl vode ili soka

Ostalo: 

  • 2 kašike šećera u kristalu
  • 2 kašike boje za hranu (ljubičasta) 
  • 1/2 čaše negazirane mineralne vode

Priprema: 

Puter istopite na pari, pa umešajte sa mlevenim keksom. Mešajte dok se ne dobije glata smesa. Dobijenu podlogu rasporediti po kalupu i dobro ispritiskati (može i čašom). Staviti u frižider na 20-30 minuta. U mikrotalasnoj želatin rastvorite u čaši do pola napunjenoj vodom. U odvojenoj posudi izmešajte sveži sir, pavlaku i obe vrste šećera. Umutite mikserom da se dobije vazdušasta smesa. 

U dobijenu masu u tankom mlazu sipajte 2/3 želatina i ponovo promešajre. Iz frižidera izvadite podlogu. Preko izlijte smesu od sira. U čaši pomešajte negaziranu mineralnu vodu, šećer i prehrambenu boju. U dobijenu smesu dodajte želatin. Ako je zamrznut, onda ga morate ponovo zagrejati u mikrotalasnoj rerni.

Polako sipajte preko sira i stavite u frižider dok se ne stegne.

Izvor: Stvar ukusa