BAJADERA TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA: Drugačija verzija popularne poslastice - brzo se sprema, a još brže pojede

Bajadera torta je poslastica za prave sladokusce.

Shutterstock

Svi obožavaju bajaderu koje uvek prve nestanu sa ovala sa sitnim kolačima. Mi vam donosimo ovu sjajnu poslasticu u malo drugačijem obliku, a to je bajadera torta. Sigurno će očas posla nestati baš kao i kolač, a najbolje od svega što vam za njenu pripremu ne treba rerna, jer se ne peče. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog keksa
  • 300 g margarina
  • 1 l mleka
  • 4 žumanca
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g seckanih oraha
  • 400 g čokolade za kuvanje
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 3 vanilin šećera
  • 100 ml soka od pomorandže
  • 13 kašika šećera

Priprema:

Pomešajte 400 grama mlevenog keksa sa sokom od pomorandže, jednim vanilin šećerom i 100 grama umućenog margarina. Oblikujte koru po želji najbolje okruglog oblika. Napravite preliv za koru tako što ćete rastopiti 100 grama čokolade u 30 ml mleka, pa sipajte preko kore. Žumanca umutite zajedno sa pudingom, šećerom, vanilin šećerom i prostalim mlekom, pa sve kuvajte na pari uz konstantno mešanje. Kada se zgusne ostavite da se malo progladi pa dodajte 200 grama margarina. Podelite ga na dva dela, u prvi dodajte 100 grama mlevenog keksa i orahe, a u drugi 200 grama rastopljene čokolade. Na koru od keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa preko njega fil sa orasima i keksom. Tortu stavite u frižider da se stegne, neka dva sata. Napravite glazuru tako što ćete 200 grama čokolade rastopiti u slatkoj pavlaci, koju cete potom prelijti preko torte.

Izvror: Stvar ukusa