ČOKOLADNA TORTA: Dve mekane kore, a između fil - oduševiće sve, a najbolja je kad se ohladi

Probajte ukusnu kombinaciju koja će oduševiti sva vaša čula

Printscreen/Youtube/Hearty food

Čokoladna torta je omiljena poslastica mnogih. Još ako nije zahtevna za pravljenje, oduševljenje je veće. Zbog toga, za sve ljubitelje čokoladnih poslastica, predlažemo da isprobaju i ovu varijatnu. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 250 g brašna
  • 60 g kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 kašičica limunovog soka + pola kašičice sode bikarbone

Fil:

  • 250 g kondenzovanog mleka
  • 170 g putera
  • 100 g crne čokolade 
  • 60 g slatke pavlake

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom penasto. Dodajte mleko i ulje pa mutite još malo. Brašno pomešajte sa prakom za pecivo i kakaom pa dodajte prethodnoj smesi. Mešajte žicom da ne ostanu grudvice. Pomešajte sodu i limunov sok pa dodajte u smesu. Izlijte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Kada bude gotova presecite je na pola po širini i sklonite ivice koje štrče da dobijete 2 jednaka kvadrata.

Za fil umutite kondenzovano mleko sa omekšalim puterom. Premažite jednu koru, pa prekrijte drugom i od ostatka fila premažite ivice kore. Čokoladu otopite sa pavlakom pa prelijte tortu. Ohladite 1 sat.

Izvor: Stvar ukusa