Nemate ideju za nedeljni ručak, napravite ove ukusne i sočne špikovane batake. Ne treba vam mnogo vremena ni kulinarskog umeća. Tajna ukusnog ručka je u marinadi, u kojoj meso treba da boravi oko sat vremena, a nakon toga ga samo ispecite u rerni.
Sastojci:
- 2 para pilećih bataka
- maslinovo ulje
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašičica začina za piletinu
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- so, biber
- mala glavica belog luka
- malo suve slanine
Priprema:
Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati meso (a možete kupiti i već okoštano meso). Meso posoliti i natrljati začinom za piletinu. U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu, biber i sve izjednačiti. Meso uvaljati u marinadu, pokriti folijom i staviti 1 sat da meso upije začine.
Meso poređati u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu. Peći 50-60 min. na 230 stepeni. Može se malo pokriti folijom.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus