Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠPIKOVANI PILEĆI BATACI BEZ KOSTIJU: Tajna je u marinadi koja mesu daje sočnost

Odlični za nedeljni ručak.

 Špikovani pileći bataci bez kostiju Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Nemate ideju za nedeljni ručak, napravite ove ukusne i sočne špikovane batake. Ne treba vam mnogo vremena ni kulinarskog umeća. Tajna ukusnog ručka je u marinadi, u kojoj meso treba da boravi oko sat vremena, a nakon toga ga samo ispecite u rerni.

Sastojci:

  • 2 para pilećih bataka
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica začina za piletinu
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • so, biber
  • mala glavica belog luka
  • malo suve slanine

Možda će vas zanimati

Priprema:

Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati meso (a možete kupiti i već okoštano meso). Meso posoliti i natrljati začinom za piletinu. U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu, biber i sve izjednačiti. Meso uvaljati u marinadu, pokriti folijom i staviti 1 sat da meso upije začine.

Meso poređati u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu. Peći 50-60 min. na 230 stepeni. Može se malo pokriti folijom.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti