UKUS ORIJENTA U VAŠEM DOMU: Napravite tursku KATMER PITU korak po korak (VIDEO)

Za pečenje ove ukusne pite koja podseća na burek treba vam svega 25 minuta

Letina kuhinja

Prava domaćinska pita sa korama koje same razvlačite, neponovljivog ukusa. 

Sastojci:

Za kore:

  • 600 g brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 30 ml ulja
  • 300 ml tople vode
  • 200 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 200 g feta sira
  • 3 jajeta

Za premazivanje:

  • 1 žumance

Priprema:

U činiju sipajte brašno, pa napravite udubljenje na sredini i stavite kvasac, so, ulje i toplu vodu. Umesite testo. Podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo premsite i oblikujte lopticu. Svaku lopticu premažite uljem, pokrijte folijom i ostavite 10-15 minuta. 

Na nauljenoj površini razvucite prstima jednu loptu od testa u obliku pravouganika. Premažite je maslace i pospite sa malo brašna. Presavijte kao što je pokazano na slikama, pa premažite maslacem. Pospite sa brašnom. Još jednom savijte i pospite brašno i premažite maslacom, a zatim urolajte. Sa preostale 2 loptice uradite isto. Zatim uzmite svaki taj dobijeni rolat i prstima spljoštite. Umutite jaja sa sirom, pa stavite na sredinu testa i ponovo oblikujte loptu. Tako uradite i sa preostalim testom. 

Pleh pouljite i stavite pek papir, pa na njega ređajte pitu. Premažite žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-25 minuta. 

Za ceo postupak korak po korak pogledajte galeriju

Letina kuhinja U par koraka saznajte kako da napravite najukusniju pitu koju ste jeli u poslednje vreme

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: letinakuhinja