OVO MORATE DA ZNATE DA NAPRAVITE: Posle štrudle sa makom, ova je najpopularnija - punjena džemom i orasima (VIDEO)

Starinska poslastica po bakinom receptu.

Bakina i dekina kuhinja

Pravi, domaćinski desert koji svi vole i koji se lako pravi. Savladajte pravljenje testa i napravite najmlađima štrudle koje ste načešće jeli kod bake. 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 10 g kvasca
  • 1 kašicica šecera
  • 1 kašičica soli
  • korica limuna
  • 100 ml mleka
  • 100 ml jogurta
  • 2 kašike džema
  • 150 g oraha mlevenih
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca

Priprema:

Pomešajte vodu, šećer i kvasac. Ostavite da odmori par minuta, pa dodajte mleko i jogurt, maslac, jaje, brašno, koricu limuna i so. Umesite glatko testo. Ostavite da odstoji pola sata, pa razvucite na debljinu od 0,5 cm. Premažite sa malo džema i pospite orasima. Uvijte u rolat i stavite u podmazan pleh. Pokrijte da odmara nekih 15 minuta. Premažite žumancetom i pecite na 40-50 minuta na 180°C. Pokrijte krpom i sačekajte da se ohladi.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs