KREMASTA I PUNOG UKUSA: Brza čokoladna torta - pravićete je za rođendane, slave, godišnjice

Za sve ljubitelje čokolade predstavljamo recept za brzu čokoladnu tortu. Uspeva čak i početnicima.

Printscreen/Instagram/Slatka domaćica

Ukoliko želite da obradujete goste kremastom i čokoladnom tortom, isprobajte ovaj recept. Garantovano će se svima dopasti, a odgovara svakoj prilici, bilo da je u pitanju rođendan, slava, godišnjica braka...

Sastojci:

Korica:

  • 2 jaja
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 100ml ulja
  • 80ml mleka
  • 80g brašna
  • 20g kakao praha
  • po želji može i 50g seckane crne čokolade

Fil:

  • 800ml mleka
  • 3 pudinga od čokolade, može običan, može onaj sa ukusom crne čokolade za još intenzivniji ukus
  • 100g šećera
  • 100g čokolade 
  • 150g čokoladnog namaza 
  • 200g putera sobne temperature

Ganaš:

  • 50g crne čokolade
  • 50g mlečne čokolade
  • 80ml slatke pavlake

Priprema:

Mikserom umutite jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutitesam par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodajte mleko i ulje, opet umutite. Pomešajte brašno i kakao, dodajte u smesu i polako umešajte. Po želji na kraju može da se umuti i seckana crna čokolada. Smesusipajte u kalup obložen pek papirom prečnika 20cm i pekla 20ak minuta na 180 stepeni. Pecite na režimu gde se pali gornji i donji grejač, bez ventilatora.
Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti i pripremiti fil.
Za fil odvojiti od mleka 200ml i pomešati sa pudingom. U ostatak mleka dodati šećer i prokuvati. U vrelo mleko dodati puding i uz konstatno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne zgusne. U vreo puding dodati čokoladu, mešati da se opet sjedini, puding prekriti streč folijom i staviti sa strane da se u potpunosti ohladi.
U ohlađen puding umutiti nutelu, u zasebnoj posudi penasto umutiti puter i spojiti oba fila.
Za ređanje staviti koricu na postolje, oko nje jedan prsten koji je malo veći od same korice (moj je prečnika 22cm) i rasprediti ceo fil po i oko korice.
Odložiti u frižider na najmanje 4h, skinuti prsten i ukrasiti ganaš prelivom.
Za ganaš, zajedno istopiti i sjediniti čokoladu i slatku pavlaku, staviti u vrećicu i ukrasiti po želji.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: slatka domaćica