PRAVILI STE PITU I SENDVIČE SA OVIM SASTOJCIMA, SADA PROBAJTE OVAKO:Pica mafini za 25 minuta - postaće omiljeni zalogaji

Pica mafini su idealni kada nemate ideju šta da pripremite, a želite nešto brzo i ukusno.

Cooking

Kada nemate ideju za doručak ili večeru, na scenu stupaju pica mafini. Pravili ste često sa ovim sastojcima pitu ili sendviče jer podseća na picu - jelo koje svi obožavamo. Sada isprobajte ovo vazdušasto pecivo čiji je ukus neodoljiv upravo zbog namirnica koje koristimo kada pravimo čuvenu picu. 

Baš se jednostavno priprema i uživaćete u svakom zalogaju, a možete da poslužite i kada vam dođu dođu gosti. Idealni su za sve prilike, a možete ih spremasti i kada se umorini vratite sa posla i želite nešto na brzinu da prezalogajite. 

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 270 g kisele pavlake
  • 100 ml ulja
  • 1 kašike kečapa
  • 1 kašičica origana
  • 100g oštrog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g stišnjene šunke
  • 100 g sira (gauda, kačkavalj, trapist…)

Za premazivanje:

  • kečap
  • origano
  • sir

Priprema:

U posudi pomešajte oba brašna sa praškom za pecivo i origanom. Umutite penasto jaja koja ste posolili. Zatim dodajte kiselu pavlaku, ulje, kečap, pa još malo sjedinite mikserom. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka, pa umutite, dok ne dobijete ujednačenu smesu. Šunku i sir izrendajte ili isecite, pa dodajte u smesu. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama i sipajte dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 20 minuta. Zatim preko mafina premažite kečap, pospite sir i oragano. Vratite u rernu i pecite još 5 minuta.

Izvor: cooking.rs