JEDNOSTAVNA, STARINSKA POSLASTICA ZA SVAČIJI DŽEP: Jabuke u šlafroku  na bakin način (VIDEO)

Specijalitet od pohovanih jabuka napravite brzo i lako.

Bakina i dekina kuhinja

Jabuke u poslasticama svi volimo jer nas podsećaju na bezbrižan period detinjstva. "Šlafrok" je nemački izraz za muški ili ženski kućni ogrtač ili kućnu haljinu. S obzirom na to da jabuke imaju svoj "ogratač" od testa, domaćice su nazvale ovu poslasticu "jabuke u šlafroku". Recept je pred vama.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 300 ml mleka
  • 1,5 šolja brašna (šolja od 200 g)
  • malo ulja
  • malo soli
  • 2 jabuke isečene na listove

Priprema:

Jaja umutiti, dodati mleko, brašno i malo soli pa sve izjednačiti da nema grudvica.Ubaciti oljuštene jabuke isečene na listove malo deblje. U tiganj sipati malo ulja pa kašikom vaditi jabuke sa testom i pržiti. Kad porumene sa jedne i druge strane vaditi na papirne salvete. Posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Služiti tople.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja