SLANI ŠTAPIĆI ( SLANCI ) ZAPEČENI U RERNI: Neodoljivo mekani, sada obogaćeni filom od sira - svi ih vole

Recept za slane, dugačke kifle sa onim svima omiljenim slanim šarama.

Serpica.net

Slanci su odlični za doručak, za večeru, grickanje, možete da ih pravite i manje i veće. Predivni slani štapići, meki i jedinstveni, rado ih jedu i deca. Sada su obogaćeni filom od sira - obavezno probajte.

Sastojci:

  • 300 ml mlakog mleka
  • 100 ml ulja + 50 ml da se premesi i premažu na kraju
  • 10 g suvog kvasca ili 40 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašićice soli
  • oko 700 g brašna

Zamesiti.

Za premaz:

  • 2 kašike brašna
  • pola kašike soli
  • 5 - 6 kašika vode
  • kašičica praška za pecivo

Umutiti.

Fil:

  • 300 g sitnog sira
  • 50 g kačkavlja
  • 50 g maslaca da se premaže vruće pecivo

Ako volite možete staviti iseckanu salamu.

Priprema:

Zamesite testo. Kvasac izmešajte sa jednom kašikom brašna, šećerom i mlakim mlekom. Ostavite da stoji 5 minuta. Dodajte ulje, brašno, so i zamesite. Prelijte sa malo ulja i ostavite da stoji 10 minuta. Napravite manje loptice. Ostavite 5 minuta da stoje pa ih razvucite i punite filom od sira, umotajte i slažite na tepsiju. Ostavite da stoji 30 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, pa išarajte premazom i vratite u rernu na još 5 minuta.

Vruće premažite maslacem i uživajte. Prijatno!

Izvor: šerpica.net