NIKAD BOLJEG UKUSA, A NIKAD LAKŠE PRIPREME: Od bajatog ili svežeg hleba napravite sendvič iz tiganja 

Kada jednom probate stalno ćete mu se vraćati - sendvič iz tiganja.

Bakina i dekina kuhinja

Ovo je recept baka Jele, čuvene blogerke koja se odlično snašla u modernom vremenu. Iskoristila je svoj talenat za kuvanje i na svom YT kanalu postavlja razne đakonije. Ovaj predivan sendvič je samo jedna od tih đakonija.

Kada ostanete bez ideja za doručak ili večeru, vi napravite ovaj hleb koji ima bolji ukus i od prženica. U tost stavite jaja sa sirom i povrćem i zapecite. Razgrabiće se čim postavite na sto. 

Sastojci:

  • tost hleb
  • 50 g šunke
  • 1/2 praziluka
  • 1/2 crvene sveže paprike
  • 2 jajeta
  • 1 kašika krem sira
  • malo tvrdog sira 

Priprema:

Pomešajte jaja, dodajte krem sir i kačkavalj, pa umutite. Dodajte na sitne kockice papriku, seckan praziluk i šunku. Sve izjednačite. Tostu isecite sredinu. Ivicu tosta (ostao vam je prazan kvadrat) stavite u podmazani tiganj. U svaku kocku sipajte smesu sa jajima, pritisnite špatulom i pecite oko 3 minuta. Stavite po kašiku rendanog kačkavalja preko, a zatim i izrezanu sredinu tosta i ponovo pritisnite, pa polako prevrnute i pecite sa druge strane. Okrenite par puta. Sve ukupno pečenja oko 6-7 min.

Izvor: bakinaidekinakuhinja