HRSKAVA, LISNATA, BEZ KVASCA I PRAŠKA ZA PECIVO: Domaća pita za sve domaćice koje vole da se igraju sa testom

Priprema ove pite zahteva malo truda, ali je rezultat vredan svega.

Bakina i dekina kuhinja

Za sve domaćice koje vole izazov, koje vole da se igraju sa testom, evo jedne malo zahtevne pite bez kvasca i praška za pecivo. Nije teška za rad samo malo zahtevna, treba biti strpljiv ali je rezultat iznenađujući ..Hrskava u sredini, mekana, mrvi se i topi u ustima. Pita sa sirom i šunkom koja će vas potpuno oduševiti.

Sastojci:

  • 300 ml vode
  • 450 g brašna
  • so

Nadev:

  • 200 g sira
  • 200 g šunke
  • 1 jaje

Priprema:

Testo zamesiti i obraditi ga rukama 5 min. Pokriti da odmori 15 min. Podeliti na 2 dela i oblikovati lopte pa ponovo pokriti i odmoriti 5 min. Prvu loptu razviti što tanje, na sredinu staviti veću čašu pa iseći testo do čaše na 12 trouglova.

Premazati sa omekšanim maslacem pa svaki trougao prebaciti na sredinu gde je čaša. Prilikom svakog prebacivanja premazati maslacem. Razviti za pola cm i staviti u pleh podmazan maslacem. U sir staviti jaje i seckanu šunku i izmešati.

Drugu lopticu uraditi kao prvu pa prekriti nadev u plehu. Iseći pitu na 12 trouglova do sredine, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni oko 50-60 min.

 Izvor: Bakina i dekina kuhinja