Švedski kolač koji je dobio naziv po svojoj lepljivoj strukuri. Od sastojaka samo osnovno... puter, šećer, jaja, kakao i brašno! Uglavnom ono što uvek imate kod kuće. Ako biste ga ipak zakomplikovali dodajte malo orašastih plodova. Bez obzira na neprivlačno ime, to je sasvim sigurno jedan od najjednostavnijih, najjeftinijih i najbržih deserata.
Isprobajte recept i za švedsku pogaču.
Sastojci:
- 100 g putera
- 10 kašika šećera
- Kašičica arome od vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike kakao praha
- 2 jaja
Priprema:
Istopite puter pa umešajte šećer. Kada se malo rashladi dodajte jaja i aromu vanile. Sipajte u brašno i kakao, i sve ručno žicom izmešajte. Izlijte u kalup za pečenje (ako nije silikonski, stavite pek papir). Na 180c pecite kolač ravno 15 minuta. Možete ga filovati karamelom i poslužiti uz sladoled. Ukoliko želite precizno isečene parčiće, ohladite ga.
Izvor: Nismo kod kuće