ZA SVEČANU TRPEZU! MEKANI I SLASNI SITNI KOLAČI PO BAKINOM RECEPTU: Punjena čokoladna gnezda - tope se u ustima

Neka vaša trpeza zablista sa ovim sitnim kolačima.

Bakina i dekina kuhinja

Bliži nam se vreme slava i domaćice će uskoro početi da razmišljaju o receptima za sitne kolače koji će krasiti trpezu. Sitnih kolača ima u izobilju, pa koji god recept za njih da odaberete nećete pogrešiti. Možete da isprobate ova punjena čokoladna gnezda na bakin način, em što su ukusna i dekorativna su pa će ukrasiti vaš svečani sto.

Sastojci:

  • 100 ml vode
  • 100 g šećera
  • 50 g čokolade (ako je posno posna čokolada)
  • 80 g maslaca (ako je posno posni margarin)
  • 80-100 g oraha (mogu lešnici)
  • 130 g ml keksa (ako je posno posni keks)

Još treba:

  • 100 g pečenih lešnika seckanih ili krupno mlevenih

Priprema:

U šerpu sipati vodu, dodati maslac, šečer, čokoladu pa staviti na šporet da se istopi. Dodati keks i orahe i sve izjednačiti. Ostaviti da se ohladi u frižideru. Rukama vaditi smešu praviti kuglice oko 20 g ili manje i uvaljati ih u seckane lešnike i ređati u poslužavnik. Puniti sa nutelom, kremom ili džemom po izboru. 

Napomena: Bilo bi poželjno da ih napravite 2 dana ranije da se osuše i stegnu u frižideru.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja