UKOLIKO IMATE DIJABETES, VISOK PRITISAK, ČIR ILI BRONHITIS OVO JE PRAVI SPAS: Čaj od lista smokve

Ako imate zdravstvenih problema, pravo je vreme da počnete da pijte čaj od lista smokve.

Brzi recepti i saveti

Ako imate zdravstvenih problema i želite sebi da pomognete prirodnim preparatima, onda isprobajte čaj od smokvinog lista. Lišće ove voćke ima brojne prednosti za vaš organizam. Listovi pomažu da snizite pritisak, ali i nivo triglicerida. Takođe, reguliše nivo šećera u krvi, ali i pomaže ako imate čir na želucu ili afte u ustima. Kako biste rešili ove probleme sem čaja, možete da sažvaćete 2 lista smokve, pa da ih progutate. 

Ali, ovo nisu jedine prednosti čaja od smokvinog lista. On takođe pomaže u mršavljenju, jača kosti, pomaže kod kožnih oboljenja i anemije, unapređuje zdravlje srca i krvnih sudova. Sprečava i zatvor. Možete da koristite listove zelene i crne smokve. 

Sastojci:

  • listovi smokve

Priprema:
Počupajte nekoliko listova sa drveta smokve. Sušite ih na senci, na tamnom i prozračnom mestu. Listovi su suvi kada se smežuraju i kada se mrve pod prstima. Osušene listove izmrvite i stavite u teglu. U šolju sipajte 2 kašike listova i prelijte sa ključalom vodom. Pokrijte i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Zatim procedite. Svako jutro popijte jednu šoljicu ovog čaja uz doručak. Čaj od smokvinog lista se preporučuje da se pije oko mesec dana.  

Izvor: brzireceptiisaveti