Brza pita sa tikvicama i krompirom prelivena jajima i pavlakom je nešto što ćete napraviti za manje od pola sata, a dobićete ukusan obrok koji možete da poslužite i gostima. Recept koji vam danas donosimo je toliko jednostavan da će uspeti i početnicima u kuhinji. Zasucite rukave pa da počnemo.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 300 g dimljene slanine
- 500-600 g tikvica
- glavica crnog luka
- so i biber
- mast ili ulje
Za preliv:
- 4 jaja
- 180-200g kisele pavlake
Za posipanje
- 100-200g kačkavalja ili tvrdog sira
Priprema:
Krompir i tikvice izrendajte. Na masti propržite crni luk isečen sitno. Dodajte i slaninu isečenu na kockice. Začinite po ukusu. U tepsiju u kojoj ćete peći stavite malo ulja ili masti i zagrejte. Tikvice i krompir ocedite od viška vode i pomešajte. Dodajte im slaninu i luk koji ste pre toga propržili. Pomešajte. Dodajte so i biber. U vrelu tepsiju sipajte dobijenu smesu i poravnajte. Sastojke za preliv sve pomešajte i sjedinite pa prelijte preko prethodne smese. Odozgo stavite rendani kačkavalj. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 min.
Izvor: Brzi recepti i saveti