PITA RENDUŠA: Nikad brži recept za jelo od krompira i tikvica - prelijte smesu jajima i pavlakom i svi će se oduševiti

Brza pita sa tikvicama i krompirom je sve što vam treba ove jeseni.

Shutterstock

Brza pita sa tikvicama i krompirom prelivena jajima i pavlakom je nešto što ćete napraviti za manje od pola sata, a dobićete ukusan obrok koji možete da poslužite i gostima. Recept koji vam danas donosimo je toliko jednostavan da će uspeti i početnicima u kuhinji. Zasucite rukave pa da počnemo.

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 300 g dimljene slanine 
  • 500-600 g tikvica
  • glavica crnog luka
  • so i biber
  • mast ili ulje

Za preliv:

  • 4 jaja
  • 180-200g kisele pavlake

Za posipanje

  • 100-200g kačkavalja ili tvrdog sira

Priprema:

Krompir i tikvice izrendajte. Na masti propržite crni luk isečen sitno. Dodajte i slaninu isečenu na kockice. Začinite po ukusu. U tepsiju u kojoj ćete peći stavite malo ulja ili masti i zagrejte. Tikvice i krompir ocedite od viška vode i pomešajte. Dodajte im slaninu i luk koji ste pre toga propržili. Pomešajte. Dodajte so i biber. U vrelu tepsiju sipajte dobijenu smesu i poravnajte. Sastojke za preliv sve pomešajte i sjedinite pa prelijte preko prethodne smese. Odozgo stavite rendani kačkavalj. Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 35-40 min.

Izvor: Brzi recepti i saveti