STARINSKI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Savršen kremasti kolač bez kog ne možemo da zamislimo nijedno slavlje

Najlepši recept za ruske kape koji ste probali do sada.

Bakina i dekina kuhinja

Ruske kape ili šubare su slatkiš koji obično jedemo u nekim specijalnim prilikama,poput slava, proslava rođendana, godišnjica..Što i ne čudi jer izgledom podsećaju na prave male tortice. Mekani biskvit, a između kremasti fil pa sve to prekriveno kokosom i čokoladom daje im svečani izgled i fenomenalan ukus. 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike čokoladnog mleka
  • 5 punih kašika brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 kašika rendane čokolade
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šečera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 puding sa ukusom slatke pavlake
  • 1.5 kašike gustina
  • 100 g maslaca

Još:

  • 100 g čokolade
  • 1 kašika ulja
  • 60 g kokosa

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo, kakaom i rendanom čokoladom. Sve izjednačiti i izliti u pleh od rerne obložen pek papirom. Peći 15 -20 minuta. Ohladjen biskvit vaditi  sa manjom okruglom čašom.

Skuvati puding zasladiti po želji pa ohladiti. Maslac umutiti sa malo šećera pa ubaciti u hladan puding i izmešati. Mazati sa dosta krema izrezan biskvit i lepiti sa drugim praznim. Namazati krem i spolja pa uvaljati u kokos. Čokoladu istopiti dodati ulje izmešati i preliti kapice. Ostaviti da se stegnu i sladiti se.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja