Jabuke su voćka koja se odlično slaže sa testom pa tako od nje možemo praviti različite pite, štrudle, kolače, mafine. Odlična je za šta god da se odlučite. Danas isprobajte recept za najmekše mafine sa ovom čudotvornom voćkom.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 150 ml mleka
- 200 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 400 g rendane jabuke
- 1 kašičica cimeta
- seckani orasi po želji
Priprema:
Mikserom umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Nastavite mućenje i postepeno dodajte ulje, mleko, brašno i prašak za pecivo. Dodajte izrendane jabuke i cimet, zatim umešajte varjačom i sipajte u kalup za mafine. Po želji možete da dodate i seckane orahe. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pospite šećerom u prahu i služite.
Izvor: Nismo kod kuće