LAŽNA PICA: Testo je drugačije od klasičnog, ali se zato sprema duplo brže

Može svako da je napravi, čak iako nemate puno iskustva u kuhinji.

Cooking.rs

Ukoliko nemate puno vremena za pripremu, a jede vam se pica napravite ovu lažnu picu. Testo je mekano i ukusno, ali je drugačijeg ukusa od klasičnog testa za picu. Odlična stvar je što se priprema veoma lako. Picu mozete da filujete sa raznim nadevima.

Sastojci:

  • 4 kašike kisele pavlake
  • 4 kašike majoneza
  • 2 jaja
  • 9 kašika brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • so

I još:

  • kečap (ili pelat)
  • oko 100 g kaškavalja
  • kulen (Ili neki drugi delikates...)
  • origano

Priprema:

Pomešajte pavlaku, majonez i jaja pa dodajte brašno sa praškom za pecivo. Dobro sjedinite pa izlijte smesu na pek papir i formirajte krug. Preko namažite kečap ili pelat pa filujte po želji. Pecite na 220 stepeni 15-20 minuta.

Izvor: Cooking.rs