Ovo testo se čuva u plastičnoj kesi, a može da naraste toliko da izađe iz nje, pa ako se to dogodi prepolovite testo i prebacite jedan deo u drugu kesu.
Ludo testo nije potrebno da čekate da naraste - dovoljno je otvoriti vrata frižidera i prema inspiraciji uzeti testo za picu, mekike, kiflice ili krofne... Neke kuvarice savetuju da nakon što izvadite testo iz frižidera ostane deset minuta na sobnoj temperaturi. Ruke prethodno nauljite jer je testo lepljivo. Tokom razvijanja testa radnu površinu pospite brašnom.
Ako planirate od testa da pravite slatka peciva, so slobodno zamenite šećerom.
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 500 g oštrog brašna
- 4 dcl mleka
- 1 kvasac
- 1 jogurt
- 2 jajeta
- 1 dcl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2-3 kašičice soli
Priprema:
U mlako mleko dodajte razmrvljeni kvasac, pa ostavite da se aktivira. Na radnu ploču stavite malo brašna pomešanog sa praškom za pecivo, pa u sredinu dodajte ostale sastojke i umesite testo. Prema potrebi dodajte još brašna ili mleka tako da testo ostane mekano.
Unutrašnjost čiste plastične kese dobro nauljite, pa stavite testo u nju, istisnite višak vazduha, zavežite i stavite u frižider. Čuvajte ga do sedam dana i vadite po potrebi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus