Krekere poslužite kao grickalicu za užinu ili uz jogurt kao doručak ili večeru.

Sastojci:

  • 350 g heljdinog brašna
  • 100 g kukuruznog brašna (belo ili žuto)
  • 200 ml kisele vode
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 100 ml ulja
  • 30 g mlevenog lana
  • 1 kašika čia semenke

Napomena: Ako masa bude gusta dodati kiselu vodu ili obrnuto ako bude retka dodati brašno)

Priprema:

Sve sastojke sjediniti u posudi. Mesiti dok se ne dobije lepa kompaktna masa, pa je potom ostavite da malo odmori oko 15 minuta. Razvaljati testo vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini i seći štapiće valjkom za sečenje pice ili oštim nožem po željenoj širini i dužini i ređati u pleh obložen pek papirom. Peći oko 15-ak minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Recept poslala Tanja Đorđević