Krekere poslužite kao grickalicu za užinu ili uz jogurt kao doručak ili večeru.
Sastojci:
- 350 g heljdinog brašna
- 100 g kukuruznog brašna (belo ili žuto)
- 200 ml kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 100 ml ulja
- 30 g mlevenog lana
- 1 kašika čia semenke
Napomena: Ako masa bude gusta dodati kiselu vodu ili obrnuto ako bude retka dodati brašno)
Priprema:
Sve sastojke sjediniti u posudi. Mesiti dok se ne dobije lepa kompaktna masa, pa je potom ostavite da malo odmori oko 15 minuta. Razvaljati testo vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini i seći štapiće valjkom za sečenje pice ili oštim nožem po željenoj širini i dužini i ređati u pleh obložen pek papirom. Peći oko 15-ak minuta.
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus