Krekere poslužite kao grickalicu za užinu ili uz jogurt kao doručak ili večeru.
Sastojci:
- 350 g heljdinog brašna
- 100 g kukuruznog brašna (belo ili žuto)
- 200 ml kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 100 ml ulja
- 30 g mlevenog lana
- 1 kašika čia semenke
Napomena: Ako masa bude gusta dodati kiselu vodu ili obrnuto ako bude retka dodati brašno)
Priprema:
Sve sastojke sjediniti u posudi. Mesiti dok se ne dobije lepa kompaktna masa, pa je potom ostavite da malo odmori oko 15 minuta. Razvaljati testo vrlo tanko na sasvim malo pobrašnjenoj površini i seći štapiće valjkom za sečenje pice ili oštim nožem po željenoj širini i dužini i ređati u pleh obložen pek papirom. Peći oko 15-ak minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu
Recept poslala Tanja Đorđević
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom