BANANA KOLAČ: Nema šećera, brašna i ulja - poslastica koju možete da jedete bez griže savesti

Priprema se veoma brzo i jednostavno.

Cooking.rs

Ovaj kolač možete da ispečete u kalupu za mafine ili u manjoj vatrostalnoj posudi. Ukoliko volite slatko možete da dodate oko 50 g šećera, a umesto ovsenih pahuljica možete da koristite 100 g pseničnog brašna.

Sastojci:

  • 100 g ovsenih pahuljica ili brašna
  • 1 veća banana
  • prstohvat soli
  • 100 ml mleka ( a može i ovseno, bademovo)
  • 1 jaje
  • 3 kašike meda
  • 1 kašičica prašaka za pecivo

I još:

  • oko 30 g čokoladnih mrvica
  • oko 40 g borovnica (višanja, malina...)

Priprema:

U blenderu ili secku sameljite ovsene pahuljice. Dodajte bananu, jaje, so, mleko, med i prašak za pecivo pa umutite u kompaktnu smesu. Izlijte smesu u kalup. Odozgo stavite čokoladne mrvice i voće pa ih malo uronite u smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-25 minuta.

Izvor: Cooking