TESTENINA U PARADAJZ SOSU SA PREZLAMA: Brz, jednostavan i jeftin ručak - sve sastojke već imate u kuhinji

Isprobajte što pre ovaj recept za testeninu.

Bakina i dekina kuhinja

Ukoliko želite neki brz obrok koji će vas zasititi testenine su uvek dobro rešenje. mogu se praviti sa različitim sosevima, u različitim kombinacijama. Danas vam donosimo recept za pastu sa prezlama i kuvanim paradajzom.

Sastojci:

  • 300 g testenina
  • 2 kašike prezli
  • malo ulja
  • 1 mala šoljica kuvanog gustog paradajza ili kečapa
  • 1 mala kašičica suvog začina ili samo soli
  • 2 čena belog luka
  • biber, peršunov list
  • 150 ml  vode

Priprema:

Skuvati testeninu pa je ocediti. U tiganj sipati pola šoljice ulja i dodati prezle da zarumene. Dodati paradajz i 150 ml vode. Dodati 2 čena seckanog belog luka, so ili začin. Preliti preko testenine i izmešati. Dodati seckan peršunov list, origano. Servirati toplo. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja