KAKO SE SPREMA SKUŠA: Recept nikad jednostavniji, a evo zašto treba pre prženja da je potopite u mešavinu vode i sirćeta

Pripremite skušu po bakinom receptu.

Bakina i dekina kuhinja

Ukoliko ste ljubitelj ribe, iz Bakine kuhinje nam stiže recept pomoću kog ćete moći da skušu pripremite na nešto drugačiji način. Servirana uz baren krompir biće savršen vikend ručak.

Sastojci:

  • 3 očišćene skuše
  • 3 čena belog luka
  • so
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike prezli
  • 2 glavice crnog luka
  • ulje

Priprema:

Očišćenu ribu posuti malo vrelom vodom da otpadne kožica. Dobro je oprati. Sipati 500 ml vode i dodati 4 kašike sirćeta i staviti ribu u sirće bar pola sata kako bi se ubila gorčina. Izvaditi iz sirćeta dobro oprati i ocediti. Posoliti i napuniti sa izdrobljenim belim lukom. Na foliju staviti 3-4 kašike brašna i 2 kašike prezli. Izmešati. Uvaljati ribu u brašno. Crni luk iseći na rebra i posoliti. Ugrejati u veći tiganj i staviti ribu da se prži a izmedju ubaciti luk. Poklopiti i pržiti. Ribu okretati a luk čim se malo isprži izvaditi. Poslužite uz baren krompir.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja