Pite su poznate kao lako jelo koje se brzo priprema, a nadeve možete birati po želji - i slane i slatke. Kombinacija pilećeg mesa i kupusa je savršena za kasni ručak ili večeru, jer je bogata, sočna i hrskava. Pa ukoliko je poslužite uz kiselo mleko, pavlaku ili jogurt dobićete kompletan obrok.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 1 glavica crnog luka
- 600 g kupusa
- 500 g pilećih prsa
- 150 ml ulja
- 200 ml vode
- so, biber
Priprema:
Izdinstajte luk sa 50 ml ulja, dodajte iseckano meso, malo vode. Dodajte kupus, začine i dinstajte deset minuta. Izmešajte 200 ml vode sa 50 - 100 ml ulja (po ukusu) mažite kore, dve - tri pa stavite fil. Umotajte i ređajte u podmazanu tepsiju. Odozgo premažite vodom i uljem i ostavite deset minuta da stoji. Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni da se zagreva. Pecite dok ne porumeni, oko 30 minuta.
Pečenu isprskajte vodom, isecite i uživajte.
Izvor: Šerpica.net