Piletina zauzima značajno mesto u kineskoj kuhinji. Od nje se prave mnogi specijaliteti, a najčešće se kombinuje sa povrćem, kikirikijem i soja sosom. Ukoliko do sada niste bili u kineskom restoranu, napravite sami jedan od njihovih specijaliteta i oživite duh azije u svom domu.

Sastojci:

  • 2 šnicle belog mesa 
  • pola seckanog kineskog kupusa 
  • pola seckane glavice zelene salate
  • pola seckane crvene paprike
  • nekoliko kriški mandarine ili pomorandže
  • šargarepa isečena na trakice
  • 1 struk praziluka
  • hrskave nudle
  • šaka kikirikija

Marinada:

  • 1 zgnječeni čen belog luka
  • 1 kašičica ocenjenog đumbira
  • 2 kašike soka od pomorandže
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike pirinčanog sirćeta
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 2 kašike meda

Priprema:

Najpre ispržite pileće šnicle. Svo povrće i meso iseckajte na sitno i pomešajte u jednoj činiji. Na kraju dodajte kikiriki i nudle. Preliv napravite tako što pomešate maslinovo ulje, sok od pomorandže, soja sos, sirće i med. Kad se to sjedini dodajte so i biber, kao i zgnječen beli luk i đumbir. Prelijte salatu i spremna je za serviranje.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE