Piletina zauzima značajno mesto u kineskoj kuhinji. Od nje se prave mnogi specijaliteti, a najčešće se kombinuje sa povrćem, kikirikijem i soja sosom. Ukoliko do sada niste bili u kineskom restoranu, napravite sami jedan od njihovih specijaliteta i oživite duh azije u svom domu.
Sastojci:
- 2 šnicle belog mesa
- pola seckanog kineskog kupusa
- pola seckane glavice zelene salate
- pola seckane crvene paprike
- nekoliko kriški mandarine ili pomorandže
- šargarepa isečena na trakice
- 1 struk praziluka
- hrskave nudle
- šaka kikirikija
Marinada:
- 1 zgnječeni čen belog luka
- 1 kašičica ocenjenog đumbira
- 2 kašike soka od pomorandže
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike pirinčanog sirćeta
- 1/4 kašičice soli
- 1/4 kašičice crnog bibera
- 2 kašike meda
Priprema:
Najpre ispržite pileće šnicle. Svo povrće i meso iseckajte na sitno i pomešajte u jednoj činiji. Na kraju dodajte kikiriki i nudle. Preliv napravite tako što pomešate maslinovo ulje, sok od pomorandže, soja sos, sirće i med. Kad se to sjedini dodajte so i biber, kao i zgnječen beli luk i đumbir. Prelijte salatu i spremna je za serviranje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem