MEKE KAO DUŠA, PUFNASTE KAO OBLAK - EVO KAKO DA NAPRAVITE JAPANSKE PALAČINKE: Spremne u tiganju za tili čas! (VIDEO)

U Japanu su ove palačinke omiljeni doručak.

Printscreen/Youtube/Emojoie

Ukoliko ste gurman i volite da isprobavate nove i neobične recepte pokušajte sa ovim palačinkama.Japanske palačinke podsećaju izgledom na američke, ali su dvostruko deblje, dok je testo mekše i penastije. Toliko su primamljive da im nećete odoleti, a uz dodatak krema i nekog bobičastog voća biće prava poslastica za uživanje,

Sastojci:

  • 3 kašike brašna 
  • 1/4 kašičice praška za pecivo 
  • 1 kašika mleka 
  • 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 jaja 
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Odvojite žumanca od belanaca pa u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanile i mleko. Promešajte. Belanca umutite mikserom, pa dodajte šećer i ponovo dobro umutite. Zatim u belanca dodajte smesu od žumanaca i umešajte špatulom. Smesu sipajte u poslastičarski špric pa istisnite u malo nauljen i zagrejan tiganj. Možete smesu sipati i manjom kutlačom. Kada istisnete smesu poklopite tiganj poklopcem i pecite par min pa okrenite palačinke.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs