Supe greju iznutra i idealan su izvor vitamina zbog sezonskog povrća koje sadrže. Osim toga, dobra supa zaista može da zasiti i da dovoljno energije da se nakon jela jednostavno osećate dobro. Ovaj recept za kinesku slatko-kiselu supu, pravi je kulinarski užitak, a dodatni plus je i to što se pravi za čas.
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 praziluk
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 50 g soka od paradajza
- 15 g vinskog sirćeta
- 750 ml vode
- 300 ml soka od ananasa
- 40 ml soja sosa
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- 80 g basmati pirinča
- 2 kašičice kukuruznog skroba
Priprema:
Iseckajte luk na trakice, a šargarepu na kockice. Zatim dinstajte na malo ulja u većem loncu. Iseckajte papriku i tikvice na kockice. Zatim dodajte u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog skroba i dinstajte na laganoj vatri poklopljeno oko 15-20 minuta. Povremeno mešajte da ne zagori. Pomešajte kukuruzni skorb s malo vode i dodajte u supu. Nalijte vode da lepo ogrezne. Zakuvajte i mešaj dok se sve malo ne zgusne. Sklinite sa šporeta i poslužujte u manjim činijama. Supu možete ukrasiti s malo sosa od soje, začinskim biljem ili pavlakom.
Izvor: Stvar ukusa