Obrok salate se brzo prave, a najviše prijaju leti kada su napolju visoke temeprature. Kombinacije su različite, mogu biti sa mesom ili bez, sa testeninom ili kuvanim jajima. Izbor je na vama, a mi predlažemo da isprobate i recept koji stiže iz Toskane za hladnu salatu sa bajatim hlebom. Zasitiće vas, a ne morate da bacate hleb koji stoji od juče. Uživajte!
Sastojci:
- 200 g starog hleba
- 1 crveni luk
- 1/3 čaše vode
- 2 kašike sirćeta
- 2 paradajza
- 1 krastavac
- nekoliko listova bosiljka
Priprema:
Bajat hleb isecite na kockice, a zatim sipajte vodu i promešajte. Dodajte sirće, secakni paradajz, krastavac, luk i bosiljak. Posolite i pobiberite, sipajte malo maslinovog ulja i promešajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus