Obrok salate se brzo prave, a najviše prijaju leti kada su napolju visoke temeprature. Kombinacije su različite, mogu biti sa mesom ili bez, sa testeninom ili kuvanim jajima. Izbor je na vama, a mi predlažemo da isprobate i recept koji stiže iz Toskane za hladnu salatu sa bajatim hlebom. Zasitiće vas, a ne morate da bacate hleb koji stoji od juče. Uživajte!

Sastojci:

  • 200 g starog hleba
  • 1 crveni luk
  • 1/3 čaše vode
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 paradajza
  • 1 krastavac
  • nekoliko listova bosiljka

Priprema:
Bajat hleb isecite na kockice, a zatim sipajte vodu i promešajte. Dodajte sirće, secakni paradajz, krastavac, luk i bosiljak. Posolite i pobiberite, sipajte malo maslinovog ulja i promešajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE