Već smo vam pisali o grčkim ćuftama od tikvica, a sada vam donosimo još jedan zanimljiv recept, za koji smo sigurni da će vam se svideti. U pitanju su pohovani kroketi od krompira i feta sira, koje možete da služite kao predjelo na slavama, ali i kada vam dođu prijatelji uz neki zanimljiv umak. Kroketi se lako prave, a kombinacija sastojaka je prosto savršena.
- Sastojci:
- 500 g krompira
- 150 g feta sira
- 3 crna luka
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica sušene mente
- 1 jaje
- Za poh:
- 2 jajeta
- 1 šolja prezli
- 1 šolja parmezana
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa procedite i ostavite da se ohladi, pa skinite koru. Posolite i pobiberite, pa ispasirajte. Zatim dodajte izmrvljenu fetu i seckani luk, pa pospite mentom i seckanim peršunom. Sve dobro sjedinite. Dodajte i jaje, pa opet lepo promešajte. Napravite krokete, pa uvaljajte u umućena jaja, a onda i u prezle koje ste pomešali sa parmezanom. Pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus