JEFTINO JELO BEZ MESA: Italijanska krem čorba sa 3 vrste luka - morate da probate

Čorba od belog luka u italijanskom stilu sa hrskavim krutonima.

Printscreen/Youtube/Alle Rezepte

Navikli ste do sada na italijansku kuhinju i na paste, pice i razne varijacije na tu temu. Međutim, sada vam predstavljamo nešto sasvim drugačije - italijanski recept za čorbu od luka. Ako do sad niste bili ljubitelj luka sada ćete ga zavoleti, jer je ova krem čorba prosto neodoljiva.

Sastojci:

  • 1 crveni luk
  • 1 praziluk
  • maslinovo ulje
  • 1 čen belog luka
  • 1⁄2 kašičice majčine dušice
  • so
  • 3 krompira
  • 5 šolja pilećeg bujona
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • peršun
  • 2 kriške tost hleba 

Priprema:

Iseckajte i crveni luk i praziluk luk na sitno pa propržite. Tome dodajte i sitno seckan beli luk, so i majčinu dušicu. Promešajte.

Luk zatim prebacite u šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu. Isecite krompir na manje kockice pa i njega stavite u šerpu. Sipajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje, promešajte i ostavite na ringli dok se krompir ne skuva. Potom štapnim mikserom umutite čorbu. Na kraju dodajte svež peršun.

Dok se čorba kuva isecite 2 kriške hleba na manje kockice pa propržite sa maslinovim uljem da postane hrskavo.

Čorbu poslužite sa komadićima proprženog hleba.

Izvor: Stvar ukusa