Na moru najviše volimo da jedemo grčki giros. Ako ste i vi ljubitelj ovog specijaliteta, predlažemo kako da ga napravite kod kuće bez puno muke. Meso za giros se priprema brzo i lako, a ako želite da što više liči na originalni predlažemo da sami napravite i pita hleb, kao i caciki. Ostale sastojke možete da služite po želji.
- Sastojci:
- 1 kašika semena korijandera
- 1 čen belog luka
- 1 limun
- 1 kašika slatke paprike
- 2 prstohvata tucane paprike
- 1 kašika suvog timijana
- 60 ml maslinovog ulja
- 600 g pilećeg filea
- Još:
- caciki sos
- pita hleb
- pomfrit
- 1 crni luk
- 1 paradajz
Priprema:
U blender stavite seme korijandera, beli luk, rendanu koru limuna, slatku papriku, tucanu papriku i timijan. Dobro izblendirajte, pa dodajte maslinovo ulje i limunov sok (2-3 kašike). Piletinu isecite na tanke trake, pa prelijte marinadom i ostavite da odstoji nekih 15 minuta. Propržite meso u tiganju, pa stavite u posudu i prelijte jednom kašikom limunovog soka.Služite sa pita hlebom, paradajzom, lukom,caciki salatom, pomfritom...
Izvor: Stvar ukusa