Ovako Grci prave spanać

Spanać je prilog koji se često jede leti, a naučite da ga spremate kao Grci.

Printscreen/YT/Greek Cuisine

Spanać je zdravo povrće i može da se služi sirov, kuvan ili pečen. Postoje različiti recepti za spanać i ne zna se koji je ukusniji, a danas vam predlažemo da ga pripremite kao Grci. Oni spanać pripremaju tako što u njega dodaju mladi luk ili praziluk, kao i pirinač. Možete da ga služite kao glavno jelo ili kao prilog.

Sastojci: 

  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 g pirinča
  • 3-4 mlada luka ili 1 praziluk
  • 500 g očišćenog spanaća
  • peršun
  • mirođija
  • 700 ml tople vode
  • sok od limuna

Grčki recept za spanać: 

Operite pirinač, pa ga propržite na ulju. Zatim dodajte seckani mladi luk ili praziluk. Pržite dok luk ne omekša, pa dodajte seckani spanać, peršun i mirođiju. Sipajte vodu i začine po želji, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 10 minuta, uz povremeno mešanje. Sklonite sa šporeta i sipajte sok od limuna, pa promešajte. 

Pročitajte i ovo: Posne njoke sa pestom od spanaća

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Piletina punjena spanaćem i krem sirom  Instagram/thatgirlcancook

StavrUkusa/S.B.